Kayıt İşlemleri

ULUSLARARASI FİNAL ÜNİVERSİTESİ’ne kayıt yaptırma hakkı elde eden öğrenciler, kayıt için gerekli belgeleri online kayıt sistemine yükleyip ödeme sayfasından ödemelerini yaparak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Belgelerin asılları, ders kayıt döneminde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne teslim edilmelidir.

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için canlı destek hattını kullanabilirsiniz.

Online kayıt için tıklayınız.

Kayıt için Gerekli Belgeler

• ÖSYM sonuç belgesi
  • Lise Diploması’nın aslı veya Çıkış Belgesi’nin aslı
  • 8 adet vesikalık fotoğraf (biyometrik)
  • Kimlik Kartı Kopyası
  • Pasaport Kopyası ( Pasaport Numarası ve Pasaport veriliş tarihini gösteren sayfa olacak şekilde)
  • İkametgah Belgesi
  • Sağlık Raporu (Detaylar sayfanın altındadır)
  • Dönem Ücretini ödediğini gösteren Banka Dekontu
  • Erkek adayların askerlikle ilişkilerinin olmadığına dair belge (2000 ve öncesi doğumlular için)

(TC Sağlık Bakanlığı’na bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınması gerekmektedir).

TC Vatandaşı Olup Liseyi 4 Sene Kesintisiz KKTC'de Tamamlayan Öğrenciler için Gerekli Belgeler

• Liseyi KKTC’de 4 yıl kesintisiz tamamladığına dair mezun oldukları liseden alacakları
  • resmi belge.
  • Lise Diploması’nın aslı veya Çıkış Belgesi’nin aslı
  • 8 adet vesikalık fotoğraf (biyometrik)
  • Kimlik Kartı Kopyası
  • İkametgah Belgesi
  • Dönem Ücretini ödediğini gösteren Banka Dekontu
  • Pasaport Kopyası (Pasaport Numarası ve Pasaport veriliş tarihini gösteren sayfa olacak şekilde)

TC - KKTC (Çift Uyruklu) Öğrencilerin Kayıtları

TC–KKTC uyruklu ve liseyi Türkiye’de bitiren öğrenciler, Uluslararası Final Üniversitesi’ne ÖSYM YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) veya UFÜ Giriş ve Burs Sınavı’na göre yapılan yerleştirme ile kayıt hakkı elde ederler.

Liseyi KKTC’de tamamlayan TC Uyruklu Öğrencilerin Kayıtları

TC uyruklu olup liseyi 4 yıl kesintisiz olarak KKTC’de tamamlayan öğrenciler, UFÜ Giriş ve Burs Sınavına göre yapılan yerleştirme ile kayıt hakkı elde ederler.

Not:

• KKTC Sağlık Bakanlığı’nın kararı ile 2005-2006 öğretim yılından itibaren KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek TC uyruklu öğrencilerin ilk kayıt işlemlerinde sağlık raporlarını ibraz etmeleri istenmektedir. KKTC makamlarınca istenen AKCİĞER GRAFİSİ, HIV, HEPATİT B, HEPATİT C tetkiklerini içeren sağlık raporunu, TC Sağlık Bakanlığı’na bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden almaları gerekmektedir. Sağlık raporunun aslı muhaceret işlemleri için de gereklidir. Muhaceret işlemleri için öğrencilerin ülkeye pasaport ile giriş yapması gerekmektedir. Öğrenciler üniversiteye kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, üniversiteden alacakları öğrenci belgesi ile pasaport başvuru işlemlerinde öğrencilere uygulanan haklardan yararlanabileceklerdir.
  • Fotokopilerde noter tasdiği gerekmemektedir.

Kayıt Formu

Üniversitemize kayıt yaptırmaya hak kazanan TC vatandaşı öğrenciler, ÖSYM'nin belirleyeceği kayıt tarihlerinde “Online Kayıt Formu” linkine tıklayarak Üniversitemize kayıtlarını yapabilirler.